U utorak 15. prosinca 2015. godine u 12 sati Vas pozivamo na izložbu Ispričat ću ti priču u Arheološkom muzeju Zadar

Ispričat ću ti priču…
… jednu jako malu priču o gradu pod zemljom, gradu mrtvih, u kojem su boravile duše onih
koji su živjeli ili barem svoje zadnje dane života proveli u Iaderu. U vremenu vladavine careva od Augusta do Konstantina, pa i dalje, u Jaderu se rađalo, živjelo, radilo, gradilo, trgovalo, robovalo i naposljetku, umiralo.
Ispričat ću ti priču naziv je izložbe na čije Vas otvorenje pozivamo u utorak, 15. prosinca  2015. godine u 12 sati, u Arheološkom muzeju Zadar.
Autorica Izložbe i kataloga je Timka Alihodžić,  kustosica  Antičkog odjela  Arheološkog muzeja Zadar.
Kroz 7 panoa i vitrinu s izloženim materijalom, autorica priča priču o običajima pokapanja u antičkom Zadru te na osnovi rezultata antropološke analize i grobnih priloga pokušava bar donekle rekonstruirati život ljudi čiji su grobovi prezentirani na izložbi.
Uz panoe i jednu vitrinu s izloženim materijalom iz groba pronađenog na prostoru Poliklinike 2014. godine, na izložbi značajno mjesto zauzima i  vitrina sa kopijama predmeta koji će biti dostupni za taktilni osjet osobama oštećenog vida, popraćena kratkim legendama pisanim  Brailleovim pismom i odabranim dijelovima teksta iz kataloga snimljenim na CD kao audio zapis.
Posjetite nas u Arheološkom muzeju Zadar jer…
…ispričat ćemo vam priču…
Ispricat cu ti pricu

11 pro, 2015 | Objavio u Aktivnosti, Vijesti | Komentari isključeni za U utorak 15. prosinca 2015. godine u 12 sati Vas pozivamo na izložbu Ispričat ću ti priču u Arheološkom muzeju Zadar
Arheološki Muzej Zadar, sva prava pridržana