U sklopu manifestacije „Zadar čita 2016.” održat će se program pod nazivom „MUZEJ CAFFE – čitamo Narodni list“

U ponedjeljak, 4. travnja , u 12.00 sati u Arheološkom muzeju Zadar, u sklopu manifestacije „Zadar čita 2016.”, održat će se program pod nazivom   „MUZEJ CAFFE – čitamo Narodni list“.

Popularizacija knjige i čitanja primarni je cilj manifestacije „Zadar čita“ koju je Gradska knjižnica Zadar pokrenula 2009. godine. Knjižnica Arheološkoga muzeja Zadar aktivan je sudionik ove manifestacije od 2011. godine. I ove godine knjižnica Arheološkog muzeja uključila se u manifestaciju „Zadar čita“ s programom „MUZEJ CAFFE – čitamo Narodni list“.

U prostorima Arheološkoga muzeja Zadar, u za tu namjenu adaptiranom prostoru tj. Muzej caffeu (i uz neizostavnu kavu) –  odvijat će se čitanje zadarskoga tjednika „Narodni list“ iz 1972. godine. Slušatelji (a i sami čitatelji) prisjetiti će se dana kada je otvorena nova zgrada Muzeja, ali i nekih drugih događanja iz te godine, kao što su npr. arheološka istraživanja u Pridrazi, Novalji i sl. Program je organiziran u suradnji Arheološkog muzeja Zadar i Klasične gimnazije Ivana Pavla II. Zadar. Koordinatorice programa su Marina Maruna i Elvira Katić, a izvoditi će ga učenici Klasične gimnazije Ivana Pavla II.

Plakat Zadar čita 2016

Oznake:,
31 ožu, 2016 | Objavio u Aktivnosti, Vijesti | Komentari isključeni za U sklopu manifestacije „Zadar čita 2016.” održat će se program pod nazivom „MUZEJ CAFFE – čitamo Narodni list“
Arheološki Muzej Zadar, sva prava pridržana